10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
11
Junior Primánk van
500 ezren
követnek a Facebookon
40
elemző írja a Portfolio-t
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
24 éve
piacvezető a Portfolio
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
Naponta 120
cikket biztosan írunk
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
FŐOLDALHÍREK HelloVidék: új életmódmagazint indított a Portfolio Csoport
Portfolio Csoport 2018. november 8. 09:49

HelloVidék: új életmódmagazint indított a Portfolio Csoport

HelloVidék néven indított új portált a Portfolio Csoport 2018 novemberében.

HelloVidék néven indította el új életmódmagazinját a Portfolio Csoport. Az oldal könnyed stílusban mutatja be a főváros határain kívüli élet sokszínűségét.

A HelloVidék tudósít a falvakban, kisvárosokban felmerülő élethelyzetekről, tanácsokat, tippeket, ötleteket ad a gazdálkodás, vállalkozás, a ház körüli és kerti teendők, a család témakörében. Az olvasókat képriportokban és videókban gazdag tartalom várja a lokális gasztronómiáról, szórakozási lehetőségekről, programokról.


A HelloVidék munkatársai az egész országban jelen vannak: a budapesti szerkesztőségben dolgozó három újságíró mellett hat vidéki tudósító publikál a magazinban. Ez azt jelenti, hogy minden országrészben van olyan munkatárs, aki a helyi történésekről első kézből számol be.

„A HelloVidék más és több, mint hírportál: olyan magazin, amely bemutatja a kisvárosi, falusi élet sokszínűségét. Mert azt valljuk, hogy a magyar vidék sokkal jobban van, mint azt a legtöbben gondolják. A portál tematikájában komoly szerep jut a helyi közösséget egyben tartó identitásnak, a régi és most kialakulófélben lévő hagyományoknak, vagy épp a tetterős helyi közösségeknek és példamutató magánszemélyeknek. Emellett a portál nem titkolt célja tanácsot adni a családok hétköznapi rutinjaihoz, legyen szó a ház körüli teendőkről, a munka világáról, vagy épp arról, hogyan lehet elindítani egy saját vállalkozást.” – mondta el Nagy Bálint, az induló oldal vezető szerkesztője.


„A Portfolio Csoport 20 éves működése alatt mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy hírportáljai ne csak a budapestiekhez szóljanak. Gazdasági híreink Magyarország teljes területéről érkeznek, a trendek azt mutatják, hogy egyre többen olvassák a Portfolio-t és a Pénzcentrumot a vidéki településekről. Az agrárszektor.hu-val pedig évekkel ezelőtt nyitottunk a vidék Magyarországa felé: az eredményeket nem csak az olvasottság folyamatos növekedése mutatja, hanem az is, hogy november végi két napos agrárkonferenciánkon már ezernél is több résztvevőt várunk Siófokra. Határozottan érezhető tehát, hogy igénylik a személyre szabott információkat a falvak, a kisvárosok és a megyeszékhelyek lakói is. A Portfolio Csoport rengeteg vidéki rendezvényt, konferenciát szervezett az elmúlt öt évben. Szemünk előtt zajlik a vidék fejlődése: számunkra is fontos, hogy hatékonyabb és közvetlenebb utat találjunk a vidéki olvasókhoz, hirdetőinket pedig célzottabban szolgáljuk ki.” – tette hozzá Bán Zoltán, a Portfolio Csoport vezérigazgatója.


Milyen témákkal foglalkozik a HelloVidék?


CSALÁD

A rovatban kiemelt szerepet kapnak a magyar családok és háztartások napi-, és szezonális rutinját érintő legfontosabb tudnivalók, komoly hangsúlyt helyez a gyermekek, szülők, és nagyszülők teendőire, kötelességeire is. Témái között szerepelnek a bevásárlással kapcsolatos tippek és tudnivalók, az iskoláztatást érintő legfontosabb információk, de utat mutat a családi adókedvezmények, a GYES, GYED, vagy épp a babakötvény útvesztőjében is. Szót ejt továbbá a család pénzügyeiről, főként a tervezés fontosságáról, de itt jut vezető szerep a CSOK-ot érintő ügyes-bajos kérdéseknek is. Természetesen az idősek sem maradnak tartalom nélkül, a nyugdíjakat érintő tudnivalók is fókuszban lesznek.

OTTHON
A lakóingatlanokkal foglalkozó rovat fő profilja a családi házzal, a nyaralóval, vagy épp borospincével kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, és teendők. Témái között kiemelt figyelmet kapnak a lakáspiaci változásokon túl, a különböző építési-, és felújítási munkák, vagy épp a legújabb lakberendezési trendek. Természetesen nem megy el szó nélkül a lakásfenntartási kiadások mellett sem, így rendszeresen szóba kerül a rezsi, a biztosítás, vagy épp a szemétszállítás kérdésköre is.

KERT
Hasznos, és kézzel fogható tippek, tanácsok a kerti munkálatokkal kapcsolatban. A tematika így foglalkozik majd - többek között - a szezonális kertészeti kérdésekkel, de hasznos tippeket ad a kisebb haszon-kertek tulajdonosainak havi jövedelmük gazdaságos kiegészítéséhez is.

GAZDASÁG
A legfontosabb gazdasági események, legyen szó makro- és mikrogazdasági aktualitásokról, a bank- és biztosítási piacot érintő eseményekről; munkaerőpiacról; a KKV-k világáról; vagy épp az agráriumról.

ÉLETMÓD
Testi és lelki egyensúly, azaz vidéki életmód A-tól Z-ig. Tippek, ötletek, hasznos tanácsok: egészség, népi gyógymódok, sportolás, rekreáció, háziállatok.

UTAZÁS
A rovat küldetése, hogy bemutassa mennyire izgalmas hely Magyarország és mit tesznek a turizmusért a terület szakavatott képviselői. Így tartalmaiban riportanyagokkal, beszámolókkal ismerteti az ország látnivalóit, rendszeresen megszólalnak benne olyan szakemberek, akik a vidéki turizmus fellendítéséért dolgoznak. Emellett itt kapnak helyet az autóval, infrastruktúrával kapcsolatos hírek, szakértői anyagok.

GASZTRO
Bemutatja a legjobb vidéki éttermeket/séfeket (riportok, interjúk formájában is), ír a különleges magyar alapanyagokról és élelmiszergyártásról, és kiemelt figyelmet kap a hazai borkultúra. Jut tér az otthoni praktikáknak, tennivalóknak, és itt jelennek meg a nagymama receptjei.

SZÓRAKOZÁS
A rovat célja bemutatni a nívós vidéki rendezvényeket, a kisebb nagyobb fesztiváloktól (gasztronómia, zenei rendezvények, színházi találkozók), a legmenőbb kiállításokig, sőt, akár a legkisebb falunapokig.

www.hellovidek.hu