Naponta 120
cikket biztosan írunk
40
elemző írja a Portfolio-t
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
11
Junior Primánk van
500 ezren
követnek a Facebookon
FŐOLDALHÍREK Junior Prima díjas Koós Anna, a Pénzcentrum szerkesztője
Portfolio Csoport 2022. november 7. 12:02

Junior Prima díjas Koós Anna, a Pénzcentrum szerkesztője

A Junior Prima díj Sajtó kategóriájának díjában részesült idén a Pénzcentrum szerkesztője, Koós Anna. Kollégánk a Portfolio Csoport munkatársai közül tizedikként vehette át a rangos elismerést.

Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri a hat legkiválóbbat választotta ki, aki elnyeri a Junior Prima Díjat 2022-ben magyar sajtó kategóriában.

A mostani díjazással tizedik alkalommal lett a Portfolio Csoport egyik munkatársáé a rangos elismerés, és először került a Pénzcentrum szerkesztőségébe a díj: a korábbi években Weinhardt Attila, Palkó István, Csiki Gergely, Turzó Ádám, Árgyelán Ágnes, Hornyák József, Huszák Dániel, Pásztor Roxána és Zsoldos Ákos kapott Junior Prima díjat. Ma is mindannyian a Portfolio szerkesztőségének munkatársai.

Koós Anna Fotó: Gombkötő Emma/Portfolio

Koós Anna 2019-ben, pályakezdőként érkezett a Pénzcentrumhoz. Kiemelt szakmai területei közé tartoznak az egészségügyi témák, és az idősebb generációk, a nyugdíjasok életét érintő gazdasági-pénzügyi aktualitások. Ugyanakkor elévülhetetlen érdemei vannak a szerkesztőségben az adatújságírás területén is.

„Anna lelkesedése, kreativitása nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy 18 esztendős múltra visszatekintő hírportálunk a Portfolio után mára az ország második legolvasottabb gazdasági médiumává vált” – mondta a díj kapcsán Nagy Bálint, a Pénzcentrum vezető szerkesztője.

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban. 2007-ben született meg a döntés az alapítók részéről, hogy a fiatalok között is jutalmazni kívánják a legkiemelkedőbbeket. Innentől kezdve a 30 év alatti tehetségeknek külön lehetőségük adódott a megmérettetésre. A díj segítséget és további ösztönzést kíván nyújtani szakmai céljaik megvalósításához azzal, hogy eredményeiket honorálja, visszajelzést ad a díjazottaknak arról, hogy jó úton járnak, teljesítményük és munkásságuk nem maradt észrevétlen.