15X
biztosan nyilatkozunk hetente
6
szerkesztője van a Pénzcentrumnak
2 ezer
csészényi kávét iszunk meg havonta
1000
résztvevő volt az Agrárszektor 2018-on
29
Portfolio Klub volt tavaly
legalább
80 cikket írunk naponta
90-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
28
elemző írja a Portfolio cikkeit
170 ezren
követnek a Facebookon
FŐOLDALHÍREK A lakásvásárlókat segíti a Portfolio Ingatlan legújabb fejlesztése
2017. április 21. 10:46

A lakásvásárlókat segíti a Portfolio Ingatlan legújabb fejlesztése

A fővárosban egymást érik az ingatlanfejlesztések, az agglomerációban és a vidéki városokban is sok az új fejlesztés - a lakások közti összehasonlítás azonban mégis akadályokba ütközhet. Nem egyszerű megállapítani, hogy hol, mennyi lakás közül lehet válogatni. Ezért született a Portfolio Ingatlan által összeállított adatbázis, amely lehetővé teszi a projektek közti gyors és egyszerű keresést.

A legtöbb épülő vagy már bejelentett új lakás a XIII. kerületben található, az új lakások átlagára pedig az V. kerületben a legmagasabb. Ezek az információk nem csak az új otthonukat keresők számára hasznosak, de a gazdaság szereplői számára is, mint például a banki hitelezők. Ráláthatnak az építőipari cégek helyzetére, amelyek munkahelyteremtő képességüknél fogva az egész gazdaságra ráhatással vannak.


Az egyes kerületek fejlesztési volumenét jellemzően néhány nagyprojekt határozhatja meg, több száz lakás egyidejű felépítése ugyanis milliárdos értéket képvisel. Hogy pontosan melyek ezek, arról részletes tájékoztatást ad a Portfolio Ingatlan Adatbázis, ahol egyszerűen áttekinthető, hogy hol milyen típusú, méretű és árú lakásokat kínálnak.

Az adatbázis információt nyújt
• az egyes kerületek lakásainak átlag négyzetméter árairól
• az új ingatlanfejlesztések számáról
• az egyes projektekről részletesen
• a fejlesztést végző cégekről
• az ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatásokról
• az ingatlanok megközelíthetőségéről

Az érdeklődők többek között megnézhetik az újjászülető Tópark „Be my City” lakásainak átlagárát, vagy tájékozódhatnak a Kopaszi gáton épülő Budapart lakópark várható átadási dátumáról is. Az adatbázisból az is kiderül, hogy fővárosban egyébként egyértelműen három kerület uralja a piacot, a XIII., a XI. és a IX. kerület együtt adja az összes fejlesztési érték felét, míg a XIII. kerületnek az összes fejlesztése szinte megegyezik a 15 legkisebb fejlesztési értékű kerület egészével. További részleteket ide kattintva tudhat meg.

© 2017 Portfolio Csoport | Joginyilatkozat | Adatkezelési szabályzat | ÁSZF