24 éve
piacvezető a Portfolio
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
Naponta 120
cikket biztosan írunk
40
elemző írja a Portfolio-t
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
500 ezren
követnek a Facebookon
11
Junior Primánk van
FŐOLDALHÍREK A profi gazdáknak készült az agrárszektor.hu legújabb szolgáltatása
Portfolio Csoport 2017. október 11. 11:00

A profi gazdáknak készült az agrárszektor.hu legújabb szolgáltatása

Az agrárszektor.hu új fejlesztése a leghasznosabb információval látja el a gazdákat: az oldal egyedülállóan részletes térképes keresője Magyarország összes településének időjárás-előrejelzését mutatja.

A mezőgazdaság extrém módon ki van téve az időjárás szélsőséges hatásainak, a hazai gazdálkodók is egyre váratlanabb és szokatlanabb időjárási szélsőségekkel kénytelenek együtt élni, és ezekhez alkalmazkodva megtervezni a munkafolyamataikat. Nem véletlen, hogy - felmérések szerint - időjárási információkat keresnek leggyakrabban a gazdálkodók, sőt, a mezőgazdasági vállalkozások döntéshozóinál az időjárás-előrejelzés gyakorlatilag minden más szakmai információtípusnál fontosabbnak számít.

Az ok egyszerű: a modern mezőgazdaság a tervezésen alapul, a tervezés ugyanis csökkenti a kockázatokat, így a költségeket is. A gyakorlatban tehát minél pontosabban látja a gazdálkodó a következő napok, órák időjárását, annál hatékonyabban tudja megtervezni az előtte álló munkafolyamatokat.

Pontosan ebben segít az agrárszektor.hu legújabb szolgáltatása, az agrometeorológiai előrejelzés. Az egyedülállóan részletes térképes kereső Magyarország összes településének aktuális időjárását, illetve előrejelzését mutatja, olyan, a gazdák számára nélkülözhetetlen információkkal, mint

  • a hőmérséklet;
  • a talajhőmérséklet;
  • a napsütéses órák száma;
  • a csapadék mennyisége;
  • a szél erőssége és iránya;
  • a talaj nedvességtartalma;
  • a páratartalom;
  • és a permetezésre vonatkozó információk.

A portál agrometeorológiai szolgáltatása a jelenlegi helyzetre vonatkozó adatok mellett 24 órás előrejelzést is mutat óránkénti bontásban, illetve a következő 6 nap időjárását, 6 órás bontásban. Az előrejelzést agrometeorológiai térképek teszik teljessé. A szolgáltatás maximálisan felhasználóbarát, funkcionalitásában és a dizájnjában a lehető legáttekintőbb, és természetesen díjmentesen érhető el az agrárszektor.hu olvasói számára.


A főbb agrometeorológiai paraméterek segítik a gazdálkodókat a magalapozott döntések meghozatalában, legyen szó vetésről, aratásról, növényvédelmi munkákról, permetezésről, öntözésről. Az időjárási adatokat az Országos Meteorológiai Szolgálat biztosítja.

Az agrárszektor.hu agrometeorológiai előrejelzésénél is megtalálhatóak ügyfélre szabott, egyedi szponzorációs lehetőségeink: a részletekért keresse a Portfolio Csoport sales munkatársait!


Tovább fejlődik a magyar agrárgazdasági hírportál

Major Katalin, az agrárszektor.hu lapigazgatója elmondta, hogy a fejlesztések tovább folytatódnak az oldalon, a következő hónapokban további újdonságok jönnek – természetesen a gazdák igényeire szabva. A Portfolio Csoport agrárgazdasági hírportáljának olvasottsága folyamatos növekedést mutat, a hirdetők pedig egy speciális célcsoportot érhetnek el, a magyar piacon egyedülálló környezetben.