1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
11
Junior Primánk van
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
500 ezren
követnek a Facebookon
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
24 éve
piacvezető a Portfolio
40
elemző írja a Portfolio-t
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
FŐOLDALHÍREK Kik a legfontosabb szereplői a magyar ingatlanpiacnak?
Portfolio Csoport 2018. december 18. 12:15

Kik a legfontosabb szereplői a magyar ingatlanpiacnak?

Már kapható az újságárusoknál és a Portfolio könyvesboltban a magyar ingatlanpiac egyik legfontosabb, évösszegző kiadványa.

Az ingatlanpiacon már a csúcs közelében vagyunk, de a kérdés az, hogy lehet-e még feljebb kúszni (átadásokban biztosan) vagy meddig lehet ezen a szinten, ellaposítva a grafikonokat, fent maradni. Idén átadták a hazai modern irodapiac eddigi legnagyobb egy épületben kialakított irodaterét, a WING fejlesztésében készült új Telekom székházat, illetve megkezdték az építését a legmagasabb (120 méter) budapesti épületnek, a MOL Campus-nak, melynek átadása 2021-re várható. Az ingatlanpiac azonban évek óta átalakulóban van, és a jövőben ez az átalakulás tovább gyorsulhat. Ma már pár tíz vagy százezer forinttal is van lehetőség az ingatlanalapokon keresztül az ingatlanbefektetésre, de komoly fejlődés előtt állnak a SZIT-ek is, amik a tőzsdén keresztül kínálnak vonzó alternatívát a befektetésre szomjazó tőkének.

 
"A 2018-as „Az 50 legbefolyásosabb személy a hazai ingatlanpiacon” kiadványunkban bemutatjuk azokat, akikről a leginkább szólt a 2018-as év, és akik várhatóan jövőre is a legfontosabb szereplői lesznek a mind a lakóingatlanok, mind a kereskedelmi ingatlanok hazai világának, legyen szó befektetésről, bérbeadásól, üzemeltetésről, fejlesztésről vagy akár kivitelezésről. 2017-ben az év legbefolyásosabb ingatlanpiaci szereplőjének az építőipari munkást neveztük meg, idén azonban ez a cím, az ingatlanpiacot érintő számtalan törvényi és szabályozási változtatás miatt (például elővásárlási jog világörökségi helyszínen, lakásáfa, lakástakarékok, SZIT-ek szabályozása) az ÁLLAM-ot illeti" - mondta el Ditróy Gergely, felelős szerkesztő.

A kiadvány a megszokott alapossággal és szakmai felkészültséggel mutatja be a hazai ingatlanpiac megújuló és átalakuló terepét, és azokat az új szereplőket, akiket az elmúlt hónapok hoztak a hazai forgatagba.

 

Portfolio Ingatlanmagazin – Az 50 legbefolyásosabb személy a magyar ingatlanpiacon megrendelhető a Portfolio könyvesboltban és kapható az újságárusoknál.