1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
24 éve
piacvezető a Portfolio
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
11
Junior Primánk van
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
Naponta 120
cikket biztosan írunk
500 ezren
követnek a Facebookon
FŐOLDALHÍREK Egy év alatt megduplázta olvasottságát a Portfolio
Portfolio Csoport 2020. március 2. 14:28

Egy év alatt megduplázta olvasottságát a Portfolio

2020-ban sem csillapodik a Portfolio olvasottságának lendülete, az elmúlt hetekben ugyanis sorozatosan új csúcsokat állított fel az üzleti-gazdasági hírportál a napi valós olvasók számát tekintve.

A látogatottsági trendeket leginkább bemutató adatsor, a napi valós olvasók négyhetes mozgóátlaga soha nem látott magasságokba emelkedett február utolsó hetében, megközelítve a 300 ezres értéket (a Gemius adatai szerint). Mindez azt is jelenti, hogy bő egy év leforgása alatt a Portfolio képes volt megduplázni olvasóközönségét, 2018 novemberében ugyanis átlagosan 150 ezer valós olvasója volt.

 

 

Azt is érdemes kiemelni, hogy február 26-án 457 ezer valós olvasó látogatta a Portfolio-t, ami a portál történetének második legmagasabb egyedi napi olvasottsági adata (a rekord tavaly október 14-én volt 502 ezres adattal). Februárban a Portfolio többször is szerepelt a 10 legolvasottabb magyarországi hírportál toplistáján.

2020 első napjaiban is érvényes volt a régóta megfigyelhető trend a Portfolio esetében: amikor a tőkapiacokat és a gazdaságot meghatározó esemény van kibontakozóban a világban, akkor a Portfolio az első számú tájékozódási pont az üzleti világban - értékelte a friss adatokat Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója, aki azt is megjegyezte: a tavaly szeptemberben megújított portálnak és mögöttes informatikai rendszereknek köszönhetően zökkenőmentesen tudtuk kiszolgálni a tömeges olvasói igényeket.

Csoportszinten is az élmezőnyben

A Portfolio Csoporthoz tartozó portálok (a Portfolio mellett a Pénzcentrum, az agrárszektor.hu és HelloVidék) összesen naponta már félmillió látogatót érnek el (összesített látogatószám, február utolsó hetének napi átlaga). Ezzel az adattal már jelentős közéleti hírportálokat is maga mögé utasít a Portfolio Csoport.