24 éve
piacvezető a Portfolio
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
1300
résztvevő volt az Agrárszektor 2022-n
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
10
Junior Primánk van
Naponta 120
cikket biztosan írunk
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
450 ezren
követnek a Facebookon
FŐOLDALHÍREK A leginnovatívabb és legzöldebb programokat díjazza a Portfolio
Orosz Márton 2022. augusztus 24. 15:23

A leginnovatívabb és legzöldebb programokat díjazza a Portfolio

Szeptember 6-án az ország legjobb „zöld” projektjeit díjazzuk a Sustainable World konferencián összesen 5 kategóriában. A „Green Awards” különböző kategóriáit 2022-ben indítottuk elsőként útnak, a Magyar Bankholding, a Solar Markt, az E.ON Hungária, a PwC Magyarország, és a Portfolio Csoport közös támogatásával. A jelentkezési időszak lezárult, és elkészült mind az 5 kategóriában a legjobb pályázatokból álló "shortlist".

Az elsőként meghirdetett Green Awards pályázatunk során azon jelentkezőket vártuk, akik büszkék a vállalat tevékenységére, eddigi eredményeire, egy adott programjára vagy innovációjára. Összesen 5 kategóriában vártuk a legfenntarthatóbb kezdeményezéseket június 30-ig:

  • Az Év Zöld Nagyvállalata
  • Az Év Zöld Kkv-ja
  • Az Év Zöld Innovációja
  • Az Év Zöld Befektetése
  • Az Év Jó Ügye

A pályázatnak tartalmaznia kellett a jelentkező nagy-, vagy kis- és középvállalat (nagyvállalati kategória 250 fős alkalmazotti létszám felett) elmúlt évben nyújtott fenntarthatósági szempontból kiemelkedő munkáját; a Zöld Innováció és Befektetés kategóriák esetén ezeknek a bemutatását a társadalmi,illetve környezeti pozitív hatásokkal együtt; valamint a Jó Ügy kategóriában való jelentkezésesetén a program pontos leírását, társadalmi hatásait.

A díj mögött álló támogatóink egyike volt a Magyar Bankholding, Puskás András elnöki főtanácsadó a díjazás kapcsán elmondta, hogy: "A vállalatok, ezen belül pénzintézetek számára a fenntarthatóság több szempontból is kritikus, a versenyképességet is befolyásoló tényezővé vált az elmúlt években. A fenntarthatósági törekvések stratégiába foglalása, illetve vállalások melletti elköteleződés már rövid távon is a kockázatok mérsékléséhez, illetve költségcsökkenéshez vezet, míg az aki ezekkel nem él, versenyhátrányba kerül, nehezebben jut finanszírozáshoz és befektetésekhez.

A bankszektornak így meghatározó szerepe van, mind a saját elköteleződése, mind a finanszírozás oldaláról tudják ösztönözni a fenntartató célok kitűzésére a vállalatokat, illetve a magánszemélyeket.

Zsűrizés, kiválasztás

A jelentkezési időszak lezárultát követően minden kategóriában a legjobb 3-5 vállalat kiválasztásának a folyamata zajlott, így összesen 17 olyan pályázati anyag maradt versenyben.

Ők lesznek azok, akik közül a Sustainable World konferencia előtt a szakmai zsűri a nyerteseket is kiválasztja, majd a konferencia délutánján, a Green Awards keretében a győzteseket is kihirdetjük.

"A PwC ESG szakértői csapata örömmel vállalta a Portfolio Sustainable World konferenciához kapcsolódó Green Awards szakmai zsűri szerepére vonatkozó felkérést. Igyekszünk minden alkalmat és platformot megragadni a szakmai tudásunk megosztására a fenntarthatósági témakörben. A 2022-ben először megrendezett Green Awards díjátadót egy kitűnő alkalomnak ítéltük meg, hogy olyan hazánkban tevékenykedő cégekkel találkozhassunk, akik hasonlóan elhivatottak egy zöldebb jövőért. Az öt kategóriában közel félszáz pályázat érkezett, nekünk az a megtisztelő feladat jutott, hogy ezt a halmazt kategóriánként a legjobbakra szűkítsük és a jeles szakmai zsűri végső döntéshozatalát moderáljuk.

Legyen szó kis- vagy nagyvállalatról, technológiai innovációról, befektetésről vagy egy jótékony célról, a pályázatok tartalmasak és kreatívak voltak" - mondta el Bozsik Balázs, a PwC Magyarország fenntarthatósági és ESG üzleti szolgáltatások vezetője.

A zsűri tagjai