1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
11
Junior Primánk van
500 ezren
követnek a Facebookon
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
24 éve
piacvezető a Portfolio
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
Naponta 120
cikket biztosan írunk
40
elemző írja a Portfolio-t
FŐOLDALHÍREK Visa Awards díjátadó a Portfolio Banking Technology 2022 konferenciáján
Portfolio Csoport 2022. október 7. 16:16

Visa Awards díjátadó a Portfolio Banking Technology 2022 konferenciáján

A Visa egy új díjat honosít meg Magyarországon, a Visa Awards célja, hogy az innovációra, az ügyfélélményre, a termékfejlesztésre és a példamutató kezdeményezésekre hívja fel a figyelmet.

A díjak többségénél a VisaNet rendszer alapján hasonlították össze a bankokat az elmúlt 12 hónap adatait vizsgálva ami a világ legnagyobb elektronikus fizetési hálózatainak egyike. A Visa a teljes piacra is kitekintést tett egy független elemzéssel, a Deloitte nemzetközi módszertannal hasonlította össze a hazai bankok digitalizációs fejlettségét a fizetéshez kapcsolódó területeken. Mindemellett a Visa egy különdíjat is létrehozott, amivel az adott év jelentős, társadalmi üzenetet hordozó kezdeményezésére kívánják felhívni a figyelmet.

Kiss Ede, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője adta át a díjakat szeptember 6-án, a Portfolio Banking Technology 2022 konferencia záróeseményeként.

Az első díjkategória a kibocsájtói elismerés (Visa #1 Issuer 2022) volt, a díj odaítélésekor a kártyakibocsátás területén a növekedés ütemét, az össz- és aktív kártyaszámot vizsgálták. A kategória díjazottja a Magyar Bankholding lett. A Magyar Bankholding elsősorban Takarékbankon keresztül rekordgyorsasággal lett a legnagyobb magyar Visa kártyakibocsátó, ami az össz- és az aktív kártyaszámot illeti. Ezenfelül az MKB-s Visa kártyaportfólió aktivitása a legjobb a magyar Visa kártyaportfóliók közül. A díjat Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholding Sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese vette át.

 

A Visa a kártyaelfogadási (Visa #1 Acquirer 2022) díját az OTP Bank nyerte el. A kártyaelfogadó helyek száma folyamatosan dinamikusan növekszik, a koronavírus-járvány utáni újranyitásnak és a 2021 óta érvényben lévő törvénynek köszönhetően, amely kötelezővé teszi az elektronikus fizetés elfogadását, de az internetes elfogadóhelyek számában is erős bővülés mutatkozik idén. Ezen a területen a szolgáltató kisvállalkozásoknak nyújtott innovatív megoldások adhatnak további lendületet a piacnak. A Visa örömmel támogatta az elfogadó kategória nyertesét is ezen a területen, a softPOS megoldás bevezetésével. A díjat Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese vette át.

A Visa harmadik díját mobilfizetési kategóriában (Visa #1 Mobile Payments 2022) osztotta ki, a díjazott az Erste Bank lett. A magyar fogyasztók nyitottak az innovatív elektronikus fizetési megoldásokra, ezt jól mutatja, milyen dinamikusan nő a mobiltárcákba regisztrált kártyák száma, illetve aránya. 2022 második negyedévére már minden 7. kártyás vásárlási tranzakció ezen technológia segítségével történt. A szoros versenyben az Erste Bank Visa kártyatranzakciói voltak a legmagasabb arányban tokenizáltak, azaz ezeket használták legtöbbet NFC-s mobilfizetésre. A díjat Kiss Tamás, az Erste Bank lakossági termékfejlesztési vezetője vette át.

A Visa negyedik kategóriája (Visa #1 Online Payments 2022) az online fizetések területén díjazta a bankok közül a CIB Bankot. A CIB Bank Visa kártyái mutattak a legnagobb növekedést az online fizetésekben. A díjat Dr. Ákos Tamás, a CIB Bank vezérigazgató-helyettese veszi át.

A Visa #1 Sustainable Cards 2022 díjat a Magyar Bankholding tagbankja, a Takarékbank nyerte el. A Takarék Fenntartható Lakossági Bankszámlához kapcsolódó Visa Zöld bankkártya 85,5%-ban újrahasznosított anyagokból készül, kímélve a környezetet. A Takarékbank minden kártyás vásárlás 0,2%-át az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnek utalja, amely ezt a méhek megmentésére, az ökológiai egyensúly fenntartásában betöltött kulcsszerepük erősítésére és a magyar mézfogyasztás ösztönzésére fordítja. A díjat Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholding Sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese vette át.

A Visa hatodik díját (Visa #1 Digital Innovator in Payment 2022) az első számú digitális innovátornak, az OTP Banknak ítélte. A díjat az OTP Bank kapta a Deloitte Digital felmérése alapján. A díjat Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese vette át.

A Visa különdíjával (Visa Special Award 2022) minden évben egy jelentős, társadalmi üzenetet hordozó kezdeményezésre szeretné felhívni a figyelmet. Idén a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség kiberbiztonsági edukációs programjának járt az elismerés, az egész iparágat széleskörű koalícióba fogó projekt kezdeményezéséért. A díjat dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára vette át.

Fotók: Portfolio/Stiller Ákos