Naponta 120
cikket biztosan írunk
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
40
elemző írja a Portfolio-t
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
24 éve
piacvezető a Portfolio
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
500 ezren
követnek a Facebookon
11
Junior Primánk van
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
FŐOLDALHÍREK Újraindul a Bruxinfo a Portfolio-n
Portfolio Csoport 2024. szeptember 4. 15:38

Újraindul a Bruxinfo a Portfolio-n

2024 szeptemberében közös projektet indít a Portfolio és az Euractiv: a két hírportál együttműködésének célja, hogy közérthető, naprakész információkat nyújtson a kohéziós politika hatásairól, és ismertebbé tegye a kohéziós politika hatásait Magyarországon. Ehhez a Blue Door Consulting tulajdonában álló Bruxinfo fogja jelenteni a platformot, ami már újraindult a Portfolio rovataként.

EUYOU: közelebb hozni a polgárokat a kohéziós politikához

Az Európai Unió által indított EUYOU projekt általános célja, hogy információt nyújtson a kohéziós politikával kapcsolatban, ideértve többek között az Igazságos Átmenet Alapot, az Európa Helyreállítási Tervét és a Technikai Támogatási Eszközt. A projekt a Next Generation EU programra is fókuszál, ezen belül pedig a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközre (RRF).

A Portfolio és az Euractiv együttműködésének célja, hogy a két hírportál közösen vegyen részt az EUYOU projektben, közérthető, naprakész információkat nyújtson a kohéziós politika hatásairól, és hogy ismertebbé tegye a kohéziós politika hatásait Magyarországon. Ehhez a Blue Door Consulting tulajdonában álló Bruxinfo fogja jelenteni a platformot, ami már újraindult a Portfolio rovataként.

A projekt a magyar nyelvű közösségek számára is biztosít információkat és ismereteket a kohéziós politikáról és annak hatásairól. A célközönséget a magyarországi olvasók mellett a szomszédos EU-s országokban élő, és a tagjelölt országok (Szerbia és Ukrajna) magyar közösségei jelentik. Ezt kiegészítik az Euractiv törekvései, hogy tájékoztassák a brüsszeli érdekelt feleket a kohéziós politika magyarországi eredményeiről.

A projekt részeként elemzések készülnek majd az uniós finanszírozási eszközök hozzájárulásáról az Európa Kulturális Fővárosai program megvalósításához, valamint az „Európa jövőjéről szóló konferencia” és az Európai Polgárok Panel eredményeiről. Kérdőíveknek köszönhetően a projekt igazítani tudja a kommunikációs stratégiáját, tájékoztatni a közönséget, összegyűjteni az érdekelt felek véleményét, mérni az elért hatást, és értékes adatokat szolgáltatni a szakpolitikai vitákhoz. Az érintettek visszajelzései alapján szakpolitikai javaslatok is megfogalmazásra kerülnek a kohéziós politika jövőjével és a következő többéves pénzügyi kerettel kapcsolatban, amikről a brüsszeli érdekelt felek is tájékoztatást kapnak.

A konzorcium tagjai:

• a Blue Door Consulting, a Bruxinfo tulajdonosa;
• a Portfolio;
• és az Euractiv európai médiahálózat.