40
elemző írja a Portfolio-t
500 ezren
követnek a Facebookon
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
11
Junior Primánk van
Naponta 120
cikket biztosan írunk
24 éve
piacvezető a Portfolio
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
FŐOLDAL Pályázatok

Befejeződött a DORSUM Zrt. – Net Média Zrt. – Budapesti Corvinus Egyetem konzorciuma által megvalósított „Pénzügyi termékek és szolgáltatók automatizált és hitelesített értékelése és kategorizálása biztonságos, személyre szabott befektetési szolgáltatás kialakítása érdekében” című 2018-1.3.1-VKE-2018-00007 azonosító számú projektje.

Kedvezményezett neve:

DORSUM Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Konzorciumvezető)

Net Média Kiadó és Internet Tartalomszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Konzorciumi tag)

BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM (Konzorciumi tag)

Projekt címe: „Pénzügyi termékek és szolgáltatók automatizált és hitelesített értékelése és kategorizálása biztonságos, személyre szabott befektetési szolgáltatás kialakítása érdekében”

A támogatás összege: 706.180.700, - Ft

A támogatás mértéke: 62,89%

A Projekt tartalmának bemutatása: A befektetési piacon lezajló gyors technológiai és felhasználói szokásokat érintő változások sok probléma forrását is jelentik. Korábban egy pénzügyi szolgáltató képes volt kiszolgálni az ügyfelei bármilyen igényeit, ma viszont ez már nehézkes a speciális ETF-ek (Exchange Traded Fund, azaz tőzsdén kereskedett befektetési alap) és a kriptovaluták elterjedése miatt. Ezért, és az alacsony jegybanki kamatkörnyezet miatt a magyar és a nemzetközi piacon is rengeteg (fél)pilótajáték-szerű pénzügyi termék létezik, melyek megbízhatóságáról nincs korrekt információ. Ezért célunk egy széles körben elérhető, komplex automatizált szolgáltatás kifejlesztése, mely által a jelenleginél ellenőrizhetőbbé, átláthatóbbá, valamint közérthetőbbé válnak a hazai és nemzetközi pénzügyi termékek és szolgáltatások. Ehhez egyrészt meg kell oldanunk a jelenlegi és jövőbeli pénzügyi és befektetési termékek és szolgáltatók standardizált módon történő hitelesített minősítését illetve kategorizálását kockázati szintjük és megbízhatóságuk szerint. Ehhez mesterséges intelligenciát is használunk a nagy adathalmazban lévő rejtett összefüggések feltárására. Másrészt automatizált ügyfélkategorizálási módszeren alapuló, személyre szabott befektetés-ajánlási megoldást is kifejlesztünk, mely a felhasználó személyes státuszán túl a pénzügyi termékek kockázati szintjét is figyelembe veszi, valamint azt is, hogy milyen szolgáltatásoktól és információ tartalomtól válik számára vonzóvá és élményszerűvé a befektetés (a minél alacsonyabb kockázati, és minél magasabb megtérülési rátán túl).Ezáltal a jelenleginél jóval szélesebb körben, és érthetőbb módon válnak elérhetővé azok a naprakész információk, melyekhez eddig csak a jelentős vagyonnal rendelkező prémium ügyfelek jutottak hozzá. Ily módon széles körben növelhető a pénzügyi tudatosság, csökkenthető a készpénz tartás miatti költség, mely károsítja a gazdaságot, a kiszámítható befektetési környezet segíti a gazdaság további növekedését a lakossági megtakarítások volatilis kilengéseinek csökkentése által.

A Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.11.04.

Projekt azonosító száma: 2018-1.3.1-VKE-2018-00007

Sajtóközlemény
Sajtóközlemény a projekt zárásáról