24 éve
piacvezető a Portfolio
450 ezren
követnek a Facebookon
10
Junior Primánk van
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
1300
résztvevő volt az Agrárszektor 2022-n
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
15X
biztosan nyilatkozunk hetente
40
elemző írja a Portfolio-t
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
FŐOLDALHÍREK Kiemelkedő nyári olvasottság a Portfolio-nál és a Pénzcentrumnál
Portfolio Csoport 2017. augusztus 28. 11:47

Kiemelkedő nyári olvasottság a Portfolio-nál és a Pénzcentrumnál

Idén nyáron is kiemelkedő olvasottságot hoztak a Portfolio Csoport hírportáljai. A Portfolio és a Pénzcentrum stabilan őrzi vezető pozícióját a hazai gazdasági médiapiacon.


Portfolio: már látszanak az ősz forró témái

Gyakorlatilag elfelejthetjük a nyári uborkaszezont a médiapiacon: a hírek még a legnagyobb kánikulában is folyamatosan érkeznek, az elemzések ugyanannyira számítanak, mint az év más időszakaiban, és az olvasók figyelme sem lankad. A Portfolio Csoport hírportáljainál legalábbis biztosan nem: kiemelkedő látogatottságot produkáltak idén nyáron is, sőt, a látogatottság év eleje óta töretlenül emelkedik.

„A Portfolio olvasottsága tovább tudott emelkedni idén nyáron is. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy elemzőink napról napra olyan témákat mutattak be olvasóinknak, amelyek az év minden időszakában fontosak és érdekesek” – mondta el Csiki Gergely lapigazgató.

Kiemelten fontos volt a nyár a lakáspiaci konjuktúra szempontjából, az EU-források szerepe pedig különösen az Unió jövője miatt volt hangsúlyos. Az olvasókat nagyon érdekelte az e-mobilitás, leginkább a Tesla 3-as modellnek köszönhetően, és ismét elmondhatjuk, hogy vannak izgalmak a hazai tőzsdén is. De a hangsúlyos témák között említhetjük az amerikai gazdaságpolitikai folyamatokat, Délkelet-Ázsia biztonsági kockázatainak felértékelődését is.

A lapigazgató hozzátette: ezek a témák nem hűlnek ki a következő hónapokban sem, az például már most borítékolható, hogy az ingatlanpiac és az uniós források, vagy a kriptovaluták - például a Bitcoin - ősszel is fókuszban lesznek. A választások közeledtével pedig a magyar gazdaságpolitikában is lehet izgalmakra számítani.

Pénzcentrum-fejlesztések: fókuszban a bevásárlás

Pénzcentrum is kiemelkedően sikeres hónapokat tudhat maga mögött. Nagy Bálint, az oldal vezető szerkesztője úgy látja, hogy az olvasók sok esetben a szezonális témákat keresik ilyenkor, mint például a nyaralási, utazási, közlekedési pénzügyi tippeket, az utasbiztosítási tudnivalókat. De persze a nyár a lakásfelújítás-és korszerűsítés, a festés szezonja is egyben, augusztus közepétől pedig már az iskolakezdéshez kapcsolódó spórolós tippek is jól jönnek.

A vezető lakossági pénzügyi hírportálnál az őszi-téli hónapokban tovább fejlesztik az Akciókereső alkalmazást, ami az olvasók kedvencévé vált. Itt egy helyen megtalálhatják az üzletláncok aktuális akciós kiadványait: a következő hetekben még több bolt kínálata kerül be a rendszerbe.

© 2020 Portfolio Csoport | Joginyilatkozat | Adatkezelési szabályzat | ÁSZF | Rendezvény ÁSZF | Pályázatok