10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
Naponta 120
cikket biztosan írunk
40
elemző írja a Portfolio-t
500 ezren
követnek a Facebookon
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
11
Junior Primánk van
24 éve
piacvezető a Portfolio
FŐOLDALHÍREK Hiánypótló tőzsdei könyv jelent meg a Portfolio kiadásában
Portfolio Csoport 2017. december 7. 13:45

Hiánypótló tőzsdei könyv jelent meg a Portfolio kiadásában

A karácsony és a 2018-as év egyik nagy gazdasági könyvslágere lehet a Portfolio kiadásában megjelent A sikeres kereskedő című könyv, ami egy átfogó kiadvány, mely a vételi és eladási pontok meghatározásának módjáról, stratégiaépítésről és a tőzsdepszichológiáról szól.

Ahogy a könyv ajánlója fogalmaz: A sikeres kereskedő nem lebbenti fel a fátylat a tőzsdetitokról, egészen egyszerűen azért, mert ilyen nem létezik. Nem ígéri, hogy feltárja a tökéletes kereskedési módszert, hiszen az állandóan változó piacok miatt ilyen szintén nincsen. A sikeres kereskedő című könyv abban segít, hogy az olvasó képes legyen kialakítani saját kereskedési módszerét, melyet követve hosszú távon ér el eredményt.

A könyv részletesen bemutatja a stratégia alkotóelemeit és kialakításának lépéseit. A stratégia a tőzsdei siker egyik összetevője, mely önmagában semmit nem ér! Az eredményt nagyban befolyásoló egyéb tényezőkről általában kevesebb szó esik, pedig a kockázatkezelés, a pozícióméretezés, valamint az érzelmek és meggyőződések világa nagyságrendileg határozzák meg, hogy ki mit visz haza a tőzsdeparkettről. Az átfogó kiadvány utóbbiakat is részletesen tárgyalja.


Az olvasó megismerheti a leggyakoribb kereskedési hibákat, és támpontot kaphat azok elkerüléséhez. A könyv feltárja, hogy mely tényezők befolyásolják gondolkodásunkat, tetteinket és döntéshozatali folyamatainkat a tőzsdei környezetben. Megismerve működésüket, tudatos elménkre támaszkodva képesek vagyunk változni, mintegy belebújni egy sikeres kereskedő bőrébe, átvenni a tőzsdézéssel kapcsolatos gondolkodásmódját, hozzáállását, és ez a stratégiával kiegészülve már csakugyan a sikerhez nyújt receptet.

Bence Balázs, a könyv szerzője - és a Portfolio tőzsdei oktatója - 21 év tőzsdei és 11 év tőzsdei oktatói tapasztalatával a háta mögött azokra a tőzsdei banánhéjakra világít rá, melyeken a legtöbben elcsúsznak, illetve azokra a kihívásokra ad megoldást, amelyek az ember és a tőzsdei siker közé állnak.

A sikeres kereskedő megvásárolható online is, a Portfolio Könyvesboltban.