11
Junior Primánk van
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
24 éve
piacvezető a Portfolio
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
500 ezren
követnek a Facebookon
Naponta 120
cikket biztosan írunk
40
elemző írja a Portfolio-t
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
FŐOLDALHÍREK Gazdaság és tudomány közérthetően: új rovat a Portfolio-n
Portfolio Csoport 2018. február 20. 10:52

Gazdaság és tudomány közérthetően: új rovat a Portfolio-n

Ki teremti a pénzt? Előre lehet-e jelezni az árfolyamokat? Hogy működnek a kriptopénzek? Hogyan lehet meggazdagodni tudományos alapon?

Ezekre a kérdésekre (is) keresi a választ a Portfolio új rovata: a Portfolio Prof a napi hírek helyett a tudományos ismeretterjesztésre helyezi a hangsúlyt, magyarázó cikkekkel, érdekesen és közérthetően mutatja be a legfontosabb gazdasági és pénzügyi jelenségeket.

Mára a tudás vált az egyik legfontosabb erőforrásunkká, a jövőben pedig mindez a robotizációval még erőteljesebben így lesz. Tudásalapú társadalom szerveződik körülöttünk, ahol a mélyebb ismeretek elsajátítása lehet az egyetlen út a munkaerő-piaci érvényesülésünknek. Ha pedig ez így lesz, akkor ideje alaposabb ismeretekre is szert tennünk a gazdaság működéséről. A Portfolio Prof azért jött létre, hogy mindezt elősegítse.

 

Az új rovatban kifejezett cél a "gazdasági tudás" tematikus bemutatása, azaz összegyűjti és közérthetően tálalja azokat az elméleteket, eredményeket és tanulságos történeteket, amelyek kiemelt helyet foglalnak el a közgazdasági műveltségben.

"A gazdasági hírek világa és az elemzéseink hosszú sora fontos támpontot nyújtott ahhoz, hogy kialakítsuk a Prof cikkeinek a portfólióját. Hosszas gondolkodás után összegyűjtöttünk több tucat olyan témát, amelyek megalapozhatják, vagy akár tovább is bővíthetik azok ismereteit, akik eddig követték a nagy múltra visszatekintő rovatainkat, mint amilyen a makrogazdaság, a részvény vagy a pénzügy” – mondta el Madár István, a Portfolio vezető elemzője.

A Portfolio régóta ad teret a közgazdaságtudományi diskurzusnak, ahol a hazai szakma legjobbjai fejtik ki a véleményüket. Ehhez kapcsolódva a Prof rovat a tudományos közélet legjavából is merít majd: aktívan felkutatja azokat a tanulmányokat és könyveket, amelyek fontosak lehetnek akár a közgazdaságtudomány alakulása, akár a befektetések szempontjából.


Hirdetési, szponzorációs lehetőség a Portfolio Prof-on: keresse értékesítő kollégáinkat!