Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
Naponta 120
cikket biztosan írunk
11
Junior Primánk van
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
40
elemző írja a Portfolio-t
24 éve
piacvezető a Portfolio
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
500 ezren
követnek a Facebookon
FŐOLDALHÍREK Prima jelölést kapott a Portfolio
Portfolio Csoport 2018. szeptember 19. 11:50

Prima jelölést kapott a Portfolio

Idén már tizenhatodik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat, amelyre tavaly óta határon túli magánszemélyek, illetve alkotóközösségek is jelölést kaphatnak.

A nívós díj jelöltjeire idén is szavazhat a közönség és a korábbi évekhez hasonlóan lesz Junior Prima választás is. A magyar sajtó kategóriában a Portfolio is a Prima Primissima jelöltek között van.

Idén is díjazzák a kiemelkedő tehetségeket

A díj tizedik jubileumát követően az OTP Bank vált a Prima Primissima Alapítvány gondozójává és finanszírozójává. Csányi Sándor a Kuratórium elnökeként 2003 óta kiemelkedő szerepet vállalt a Prima Primissima Alapítvány működésében.

Évről évre egyre fontosabb, hogy a magyar szellemi élet és annak kiemelkedő művelői minden lehetséges és elérhető eszköz segítségével támogatást kapjanak. Az Alapítvány célja, hogy a díj révén hozzájáruljon a magyarországi és immár a határon túli kulturális és tudományos élet szereplőinek szakmai munkájához és fejlődéséhez - olvasható az alapítvány közleményében.


Az idei díjazottakkal együtt immár 480-ra nő azoknak a kiemelkedően tehetséges, elkötelezett, példaértékű munkát végző művészeknek, újságíróknak, tudósoknak, sportolóknak és oktatóknak a száma, akik elismerésben részesültek. A kiválóságok alkotómunkáját, tehetségük fejlesztését eddig összesen 4 milliárd forinttal támogatta a Prima Primissima Alapítvány.

Az értékes életművek elismerése mellett a kultúra, a tudomány és a sport területén kiemelkedő, ifjú tehetségek felkutatása és megmutatása is fontos küldetés. A 2007-ben alapított Junior Prima Díj is számos reménység felemelkedéséhez nyújtott támogatást. A Prima Primissima díj olyan megbecsültségnek örvend, olyan értéket képvisel, hogy már a jelöltté válás is nagy elismerést jelent.

"A 16 éves Prima Primissima díj idei jelöltjeinek névsora ismét bizonyítja, milyen egyedülálló utánpótlással rendelkezünk a magyar tudományos, kulturális és sportéletben. A jelölések ráirányítják a figyelmet azokra a példaértékű teljesítményekre, amelyek előre visznek mindannyiunkat. Küldetésünknek tartjuk, hogy évről évre kiemeljük és a széles közvélemény számára is megmutassuk, hogy kik azok, akik maradandót alkottak az elmúlt időszakban. Meggyőződésem, hogy Magyarországnak, az itt élőknek ma is szüksége van a valódi példaképekre. A díjátadó arra is alkalmat ad, hogy megálljunk, értékeljünk, majd az inspirációktól feltöltve folytassuk tovább a feladatainkat" - mondta Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnöke.


A díjak struktúrája sem változik, továbbra is tíz kategóriában hirdetnek kiválóságokat: magyar irodalom, magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar sport, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet.

A magyar sajtó kategóriában a három jelölt között van a Portfolio online gazdasági portál.


A kategória jelöltjei még Bősze Ádám műsorvezető, zenetörténész és a Rubicon történelmi folyóirat. Minden kategóriában három díjazott kap helyet, az alapítvány Kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, összesen tízet. A Primissimák 15, míg a Primák 5 millió forint elismerésben részesülnek. A Közönségdíjas jelölt személye idén is SMS-szavazással dől el. Szavazni szeptember vége és december eleje között lehet. A Közönségdíjas 15 millió forinttal lesz gazdagabb.