Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
40
elemző írja a Portfolio-t
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
11
Junior Primánk van
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
24 éve
piacvezető a Portfolio
500 ezren
követnek a Facebookon
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
FŐOLDALHÍREK 2021 legfontosabb gazdaságpolitikai konferenciáját rendezte a Portfolio Csoport
Portfolio Csoport 2021. október 22. 13:00

2021 legfontosabb gazdaságpolitikai konferenciáját rendezte a Portfolio Csoport

Kiemelkedő olvasottságot és kiemelt nemzetközi figyelmet hozott a Portfolio-nak október 19-e. A Portfolio Csoport ekkor rendezte 2021-es Budapest Economic Forum konferenciáját, ami napjainkra a magyar gazdaságpolitika legfontosabb üzleti csúcstalálkozójává vált.

A konferencián olyan gazdasági döntéshozók tartottak előadást, mint Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadó, vagy Virág Barnabás MNB-alelnök. Az előadók és panelbeszélgetők a magyar gazdaság legbefolyásosabb személyei közül kerültek ki.

A Portfolio szerkesztősége természetesen folyamatosan tudósított az eseményről, amit nemzetközi hírügynökségek is követtek. Ahogy a Portfolio Csoport többi rendezvényét, a Budapest Economic Forumot is lehetett nézni online, élő videós közvetítéssel. 

A konferencia súlya az olvasottságban is egyértelműen érződött: az elmúlt öt hónap legerősebb napi olvasottságát produkálta a hírportál. A Gemius hivatalos mérése szerint 557 ezer Real User-t, azaz egyedi látogatót, és 1,8 millió oldalletöltést ért el.

„A Budapest Economic Forum konferenciára 2021-ben is neves külföldi és hazai elemzőket, valamint magyar gazdaságpolitikai döntéshozókat sikerült megnyernünk. Vagyis már előre borítékolható volt, hogy nem fogunk unatkozni, és valóban, a legforróbb témákról beszélgettünk egész nap. A cégcsoport szinergiái ezúttal is megmutatkoztak: kollégáink folyamatosan tudósítottak a helyszínről, így olvasóink gyakorlatilag valós időben juthattak hozzá az exkluzív információkhoz. A rendezvény és a hozzá kapcsolódó beszámolók és elemzések pedig még napokig muníciót adtak a magyar és a nemzetközi médiának” – mondta el Bán Zoltán, a Portfolio Csoport vezérigazgatója. Hozzátette: az olvasottsági adatokból látszik, mennyire aktuális, fontos, és az egész országot érintő témákról – infláció, forint árfolyama, válságkezelés – volt szó a rendezvényen.

A legfontosabb gazdasági döntéshozók a Budapest Economic Forumon

Az alaphangot rögtön korán reggel Varga Mihály pénzügyminiszter adta meg, aki a magyar válságkezelés tapasztalatairól és a jövőbeli tervekről is beszélt. A minisztert két nemzetközi szakértő követte a programban, előbb Giada Giani, a Citi szenior közgazdásza tartott előadást, melyben az európai gazdaság kilábalása volt a fő téma. Őt Steen Jakobsen, a Saxo Bank vezető közgazdásza követte, aki a legaktuálisabb nemzetközi trendekről és kockázatokról tartott előadást.


Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója elsősorban arról beszélt, hogy a jelenlegi széttartás a monetáris és fiskális politika között nem fenntartható hosszútávon.

A második, elsősorban a vállalati kilátásokra fókuszáló szekció után a konferencia harmadik szekciójában ismét az infláció és a monetáris politika kapott nagyobb figyelmet. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és - a keddi kamatdöntés után alig egy órával - Virág Barnabás, az MNB alelnöke is az inflációról és annak hatásairól beszélt, és reagált a délelőtt elhangzott kritikákra is. A rendezvényen bemutatásra került a KPMG CEO Outlookja, a bankvezéri kerekasztal kiemelkedően igazgalmas beszélgetést hozott.

December elejéig tart a Portfolio konferenciaszezonja

A Portfolio Csoport a 2021-es év hátralevő részében még több üzleti, gazdasági konferencián várja az érdeklődőket. Az idei szezon záróeseménye a kétnapos Agrárszektor Konferencia lesz, amit december 9-én és 10-én rendeznek Siófokon. Bár az idei év első öt hónapjában hagyományos konferenciákat nem lehetett tartani, a Portfolio rendezvényei az év további hét hónapjában nagyon erős helyszíni és online látogatószám mellett zajlottak bizonyítva, hogy soha sem volt jobban szükség az első kézből származó gazdasági információkra és személyes találkozásokra mint 2021-ben. 

Fotók: Stiller Ákos/Portfolio