1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
500 ezren
követnek a Facebookon
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
24 éve
piacvezető a Portfolio
11
Junior Primánk van
40
elemző írja a Portfolio-t
Naponta 120
cikket biztosan írunk
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
FŐOLDALHÍREK A Portfolio a tavaszi és a választási olvasottság nagy nyertese
Portfolio Csoport 2022. április 12. 13:30

A Portfolio a tavaszi és a választási olvasottság nagy nyertese

2022-ben is kiemelkedő a Portfolio olvasottsága. A magyar gazdasági hírportál a legnagyobb oldalak elitmezőnyében szerepel: márciusban a 4. helyen végzett az oldalletöltéseket tekintve, de az április 3-i választás is magas olvasottsági számokat hozott.

Oldalletöltések számában a 4. helyen végzett márciusban a Portfolio, összesen 93,5 millió oldalletöltést regisztrált a Gemius/DKT hivatalos mérése. A Portfolio-t így csak az Index, a 24.hu és a Blikk előzte meg. A valós felhasználók száma (RU) meghaladta a 3,1 milliót, ezzel a magyar gazdasági hírportál a 6. helyen zárta 2022 első negyedévét.

A Portfolio olvasottságában kiemelt szerepet játszott, hogy a magyarokat nagyon foglalkoztatja az, milyen politikai, gazdasági hatása lehet az orosz-ukrán háborúnak, hogyan hat ez saját megtakarításaikra, hiteleikre, munkahelyeikre, a forint árfolyamára, vagy akár a benzin árára.

És természetesen kiemelt jelentősége van azoknak a tartalmaknak, amik a választás után várható gazdaságpolitikai lépéseket vizsgálják. Mindezt úgy, hogy az olvasók elvárják a hiteles tájékoztatást, a valóban szakértő elemzői véleményeket.

A médiacsoport másik nagy oldala is bekerült az elitmezőnybe: a Pénzcentrum a valós felhasználókat tekintve a 15. helyen zárt márciusban.

A választás napján a Portfolio-t választották a fiatalok

Április 3-a fontos nap volt a híroldalak versenyében is: az országgyűlési választás napjaink legfontosabb belpolitikai eseményének tekinthető, ez a nap szimbolikus jelentőségű a híroldalak rangsorában is.

A Portfolio a Telexet, a HVG-t és a 444-et is megelőzve az 5. helyen végzett április 3-án a teljes lakosság körében, a Gemius/DKT adatai szerint. A 18-39-es célcsoportban pedig a második helyen zárta a napot, megelőzve a 24.hu-t és az Origot is. Így egyértelműen kijelenthető, hogy a fiatal olvasók körében is kimondottan ismert és népszerű a hírportál.

A Portfolio a kiemelt érdeklődésre tekintettel külön oldalt szentelt a 2022-es országgyűlési választásnak, ahol az olvasók megtalálhatták a választásról szóló aktuális cikkek, hírek, elemzések mellett az interaktív térképeket és választókörzeti eredményeket is.

Hirdetési lehetőségekért keresse a Portfolio Sales csapatát!