11
Junior Primánk van
500 ezren
követnek a Facebookon
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
Naponta 120
cikket biztosan írunk
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
24 éve
piacvezető a Portfolio
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
FŐOLDALHÍREK A világ vezető véleményformálói publikálnak a Portfolio-n
Portfolio Csoport 2024. január 16. 14:40

A világ vezető véleményformálói publikálnak a Portfolio-n

Három éve indult el a Portfolio Vélemény rovata, az On The Other Hand. Azóta neves magyar közgazdászok, társadalomtudósok, geopolitikai szakértők „otthonává” vált a rovat. A magyar tudóstársadalom krémje mellett mostantól a legnevesebb nemzetközi szakértők cikkeit is olvashatjuk a Portfolio-n: érkezik a Project Syndicate.

Az On The Other Hand alig néhány év alatt Magyarország meghatározó vélemény rovatává nőtte ki magát. Az ország legfelkészültebb közgazdászai, piaci elemzői, befektetési szakemberei nap mint nap megosztják gondolataikat a Portfolio olvasóival. Az On The Other Handben ma már nemcsak a szűken vett gazdasággal, hanem társadalmi folyamatokkal, illetve geopolitikai kérdésekkel is foglalkozunk.

Januártól a világ vezető véleményformálói csatlakoznak a hazai szakértőkhöz a Portfolio Vélemény rovatában: Project Syndicate nemzetközi médiaszervezet szerzőinek véleménycikkei magyarul kizárólag a Portfolio-n olvashatók.

Az On The Other Hand rendszeres szerzője lesz többek között

• Dani Rodrik, a Harvard professzora,
• Daron Acemoglu, a „Why Nations Fail” című méltán híres könyv szerzője,
• Joseph Stiglitz, Nobel-díjas professzor,
• Harold James, a Princeton történészprofesszora,
• vagy éppen Kenneth Rogoff közgazdászprofesszor.

A rovatban természetesen továbbra is megjelennek neves hazai szerzők, elemzők, közgazdászok. A Portfolio-n publikál Bod Péter Ákos, a Corvinus professzora, akinek havonta megjelenő gazdaságpolitikai és makrogazdasági elemzéseit mindig nagy figyelem övezi. Nagy jelentőségű ügyekben rendszeresen kifejti a véleményét Surányi György, a jegybank volt elnöke is. A makrogazdasági folyamatokat a legjobb hazai előrejelzők értékelik, többek között Virovácz Péter, az ING vezető közgazdásza, a tőzsdei sztorikkal pedig Jónap Richárd, a Concorde szakértője foglalkozik rendszeresen.



Továbbra is rendszeresen publikál majd Farkas András, a NyugdíjGuru, Radó Péter oktatáskutató,Vincze Hajnalka, Gyarmati István és Matura Tamás kül-és biztonságpolitikai elemzők.

A következő hónapokban a lista tovább bővül – nem véletlen, hogy ma már egyre többeknek a Portfolio jut eszébe, ha karakteres véleményeket, egyedi elemzéseket szeretnének olvasni elismert nemzetközi és hazai véleményvezérektől.

 

Hirdetési lehetőségekért keresse a Portfolio Sales csapatát!

Címlapkép: Getty Images