500 ezren
követnek a Facebookon
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
11
Junior Primánk van
24 éve
piacvezető a Portfolio
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
40
elemző írja a Portfolio-t
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
Naponta 120
cikket biztosan írunk
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
FŐOLDALHÍREK Csúcson a Portfolio: a vírus gazdasági hatása most mindennél fontosabb
Portfolio Csoport 2020. március 19. 09:07

Csúcson a Portfolio: a vírus gazdasági hatása most mindennél fontosabb

Messze nem csak a közegészségügyi helyzet alakulását követik figyelemmel a magyarok a médiában: az online hírportálok olvasottsági számaiból jól látszik, hogy napról napra fontosabb lesz az, hogyan alakul a magyar és az európai gazdaság helyzete.

Márpedig ez a helyzet egyre súlyosabbnak tűnik: egész Európában megállt a gazdasági növekedés, olyan meghatározó iparágak állnak a csőd szélén, mint a légi közlekedés vagy a turizmus, leálltak a nagy autógyárak, a részvényindexek mélyrepülésben vannak, a forint árfolyama rekordalacsony szintre zuhant, és valós veszély, hogy Magyarországon is több tízezren veszítik el munkahelyeiket.

A Portfolio Csoport oldalainak olvasottsági adataiból egyértelműen látszik, hogy a magyarokat nagyon foglalkoztatja az, milyen gazdasági hatása lehet a globális vírusválságnak, hogyan hat ez saját megtakarításaikra, hiteleikre, vagy akár munkahelyeikre. A médiacsoport meghatározó hírportáljainak – Portfolio, Pénzcentrum, Infostart - olvasottsága rendkívül magas, az elmúlt hetekben alig volt olyan nap, amikor ne dőlt volna meg az olvasottsági rekord.

A március 18-i 1 035 895 RU szám (napi egyedi látogatószám, a Gemius adatai alapján) minden eddigi csúcsot felülmúlt a Portfolio életében. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy január 1-hez képest ötszörös olvasottságot ért el a gazdasági hírportál. Így a statisztikák szerint a 4. legolvasottabb hírportál volt a Portfolio (az Index, a 24.hu és az Origo után). A teljes Portfolio Csoport olvasottsága 1 213 535 RU-re nőtt.

„Eddig is hangsúlyoztuk, hogy a járványhelyzet komoly gazdasági következményekkel fog járni, de most már látjuk, hogy a rendkívüli idők rendkívüli lépéseket tesznek szükségessé. Ebben a helyzetben a Portfolio elemzői azon dolgoznak - óriási teljesítménnyel, a nap 24 órájában, otthoni távmunkában -, hogy olvasóink azonnal átlássák, mit okoznak a bejelentések az ő életükben. A kiemelt figyelem továbbra is indokolt, folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat a hazai és nemzetközi fejleményekről” – mondta el Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója.

Csiki Gergely Fotó: Stiller Ákos
Csiki Gergely Fotó: Stiller Ákos

 

Hozzátette: "Az 1 milliós mérföldkő átlépésével érezzük, még nagyobb a felelősségünk a hiteles tájékoztatásban. Mindemellett minden televíziós és rádiós megszólalásunkban hangsúlyozzuk: lehetőségei szerint mindenki maradjon otthon."

 

Hirdetési lehetőségekért, médiaajánlatért kereresse a Portfolio Sales csapatát!