1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
11
Junior Primánk van
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
Naponta 120
cikket biztosan írunk
24 éve
piacvezető a Portfolio
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
500 ezren
követnek a Facebookon
FŐOLDALHÍREK Érkezik az őszi konferenciaszezon: mutatjuk, milyen Portfolio-rendezvények jönnek
Portfolio Csoport 2023. július 25. 09:19

Érkezik az őszi konferenciaszezon: mutatjuk, milyen Portfolio-rendezvények jönnek

Az ősz sem lesz izgalmaktól és kihívásoktól mentes, sem globálisan, sem Magyarországon. De ami biztos: a Portfolio Csoport szeptemberben is jön szakmai rendezvényeivel, hogy a professzionális és üzleti szektoroknak támpontot adjon ezekben a viharos gazdasági időkben.
A második félévben is rengeteg Portfolio-rendezvény várja az érdeklődőket, több iparágban és gazdasági területen is: fenntarthatóság, egészségügy, ingatlan, pénzügy, követeléskezelés, makrogazdaság, energia, építőipar és agrár területeken.


A NAPRAKÉSZ INFORMÁCIÓK ÉS TÁJÉKOZTATÁS IDÉN TALÁN MÉG FONTOSABB, MINT EDDIG, HISZEN MINDEN SZEKTORNAK A LEGJOBB TUDÁSA SZERINT KELL KÉSZÜLNIE A KÖZELI ÉS TÁVOLI JÖVŐRE.


A Portfolio Konferenciák résztvevőit az egész napos szakmai programban mindig teljes körkép várja: állami, vállalati, gazdasági szereplők és döntéshozók adnak prognózisokat és szakértők mondanak véleményt - így garantálva piacvezetőként a mértékadó tudást az üzleti célok elérése érdekében.


2022-ben is folytatja a Portfolio Konferenciák együttműködését az Access4you-val. Az egyre több helyen megjelenő, és első nemzetközi sikereit elérő hazai startup célja, hogy a speciális igényű, közöttük fogyatékossággal élő emberek az élet minden területén akadályok nélkül csatlakozhassanak a szakmai és mindennapi eseményekhez. Az Access4you ezért a Portfolio 2023-as konferenciáinak helyszínein akadálymentességi felmérést végez, az összegyűjtött adatokat pedig weboldalán elérhetővé teszi. A résztvevők így megbízható forrásból értesülhetnek az események akadálymentességéről.

Töltse le Portfolio Events mobilapplikációnkat, amelyen megtalálja a Portfolio szakmai rendezvényeit egy alkalmazáson belül, személyre szabva. Többek között elérhető a rendezvény részletes programja, a résztvevői lista és a konferenciajegye. Sőt, virtuális névjegykártya-cserére is lehetőséget biztosítunk. Hogy hogyan? A badgen található QR kód az Ön személyre szóló online névjegykártyája - olvassák be egymás QR kódját, és máris kapcsolatba kerülhetnek a konferencia után is. Szakma, élmény, networking!

LÁSSUK, MILYEN PROGRAMOKKAL INDÍTJUK AZ ŐSZT:


Sustainable World 2023


Szeptember 12., Helyszín: Nemzeti Táncszínház, Millenáris


A korábbi évek töretlen érdeklődése mellett, szinte már hagyományként rendezzük meg a Sustainable World 2023, a jövő vállalatainak szóló konferenciát. A fenntarthatóság megkérdőjelezhetetlen súlyát és a gazdasági életbe való betörését néhány éve még érdeklődő tekintetek figyelték, az elmúlt egy év azonban olyan gyors alkalmazkodásra bírta rá a gazdaság szereplőit, hogy sokan már irigylésre méltó tapasztalatokat szereztek arról, hogy milyen a zöld világ elitjébe tartozni.

Idén másodjára lehet pályázni a „Green Awards” különböző kategóriáira is, ahol díjazzuk a hazai vállalatok különleges fenntarthatósági teljesítményét, programját vagy innovációit.

KIEMELT TÉMÁINK


• A nehézségeket is haszonná lehet fordítani: a legnagyobbak tapasztalatai a zöld átállásban
• A klímaváltozás kockázatai - A pénzügyi piacok és a befektetők is megérezhetik?
• EU-s források és banki hitelek - Merre induljon egy zöldülő vállalat?
• Az ESG világ térnyerése - A legnagyobbakat már elérte, készülhetnek a kkv-k
• A zöld energia aktualitásai: visszatáplálás, hálózatfejlesztés és szélenergia
• A zöld energia ára - Mik mozgatják épp a piacot?

 

Követeléskezelési Trendek 2023


Szeptember 12., Helyszín: Larus Rendezvényközpont


Az elmúlt néhány év történései, a háborús konfliktus, az infláció és az energiaválság világszerte történelmi léptékű következményekkel járt a gazdaságokban. Nincs ez másként Magyarországon sem - napról-napra újabb és újabb kihívásokkal kell a vállalkozásoknak szembenézniük, amelyek komolyan veszélyeztetik gazdasági és pénzügyi működésüket, vevői és beszállítói kapcsolataikat.
A Portfolio és az EOS Magyarország 8. közös félnapos konferenciáján vállalatvezetők, követeléskezelés szakértők adnak gyakorlatban hasznosítható pénzügyi- és jogi tanácsokat a vállalatoknak a sokkhatások kezeléséhez rövid-, közép- és hosszú távon.


KINEK JAVASOLJUK?


Rendezvényünk hasznos ismeretekkel szolgálhat az alábbi területeken dolgozóknak:


• Ügyvezetők
• Pénzügyi vezetők
• Gazdasági vezetők
• Főkönyvelők
• Credit Risk Managerek
• Behajtási vezetők
• Gazdasági-, jogi- és adózási szakemberek
• És azoknak, akik szeretnék bővíteni kapcsolati hálójukat, keresik az üzleti networking lehetőségeket

 

Private Health Forum 2023


Szeptember 19., Helyszín: Marriott Hotel, Budapest


Mára a helyzet odáig fejlődött, hogy a magánegészségügyi szolgáltatók nem csak azért erősödnek, mert egyre szélesebb réteg választja a privát intézményeket egyre nagyobb létszámban és egyre több vizitet generálva, hanem mert a legnagyobb szolgáltatók bizonyos ellátásokban már képesek minőségi és komplex beavatkozásokat nyújtani. De mégis merre és meddig megy el az állami beavatkozás? Képes lesz-e fejlődni a közfinanszírozott egészségügy rövid távon? Közvetlenül belenyúl-e a kormány a magánpiac működési körülményeibe, amire volt kísérlet még 2022 végén? Hogyan folytatódhat a humánerőforrásért zajló küzdelem? A tervezett beavatkozások egyáltalán hogyan befolyásolják a magánegészségügyi szolgáltatók mozgásterét 2023-ban és 2024-ben? Hogyan reagálnak mindezekre a privát egészségügyi cégek? Milyen utak állnak előttük és ez alapján felgyorsulhat-e idén a konszolidáció?


Ebből is jól látható, hogy a két szektor nem létezik már egymás nélkül, ezért a hetedik Private Health Forum programjában is ezek a szempontok lesznek fókuszban, helyt adva minkét szektor meghatározó szereplőinek, döntéshozóinak. Mindezek mellett természetesen feltesszük a legégetőbb kérdéseket a mesterséges intelligencia, a digitalizáció, az árazás és a telemedicina terén is, és körbejárjuk talán az egyik legérdekesebb témát is: mi alapján dönt a beteg, honnan tájékozódik.

KIEMELT TÉMÁINK


• A magyar egészségügy helyzete, kilátásai, közfinanszírozott ellátással kapcsolatos tervek
• Állami kórházak jövője, a munkaerő jövedelmi helyzete, állami bérrendezés és annak hatása
• A hazai privát egészségügyi szektor mozgástere az új mátrixban
• A legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatók tervei
• A magánszolgáltatók iránti kereslet várható alakulása: az árak az égig nőnek?
• Egyedi és egyedülálló felmérésünk prezentálása a hazai egészségügy piacáról
• Üzemeltetési kihívások: energetika, beruházás, fejlesztés, munkaerő, euró-forint árfolyam, digitalizáció, költséghatékonyság
• Mire készülnek a biztosítók és egészségpénztárak?
• Mérhető-e a minőség az egészségügyben és ha igen, hogyan?

 

 

Future of Finance 2023


Szeptember 20., Helyszín: Marriott Hotel, Budapest


A 2022-ben útjára indított Future of Finance konferencia a teljes magyar pénzügyi szakma nagy találkozója a finanszírozási, a biztosítási és a vagyonkezelési ágazat szereplői számára, az IT-szektor és a fizetésforgalmi szakma élenjáróival és a nem pénzügyi vállalatok pénzügyi-gazdasági vezetőivel kiegészülve. Levonjuk a tavaszi pénzügyi turbulenciák tanulságait, elemezzük a bankszektor hosszú távú működésére és a róla szóló gondolkodásra gyakorolt hatásait. Bemutatjuk a (hiper)perszonalizáció jövőjét, a mindennapi pénzügyek intézésének gördülékennyé, áttetszővé válásának lehetőségeit a fizetési forgalomtól a hitelezésig, a biztosításkötéstől a vagyongyarapításig.


Bár a tartalom egészen új és jövőbe mutató lesz, a hozzáadott érték a Portfolio legjobb hagyományait viszi tovább: a Portfolio hagyományainak megfelelően érdekes panelbeszélgetések, előadások és networking lehetőségek biztosítják a szeptember 20-i Future of Finance 2023 konferencia közönségének, hogy megvitassák akár a jelen üzleti lehetőségeit és kockázatait is a fent említett témákban, területeken. Mindenki számára hasznos és érdekes lehet a rendezvény, aki a pénzügyi szektorban vagy annak beszállítói szférájában dolgozik, egyúttal kiváló kapcsolatépítési lehetőséget kínál a nem pénzügyi vállalatok pénzügyi-gazdasági vezetői számára is.


KINEK JAVASOLJUK?


Rendezvényünk hasznos ismeretekkel szolgálhat az alábbi területeken dolgozóknak:

• Bankok és pénzügyi közvetítők felső- és középvezetői
• Biztosítók és biztosítási közvetítők felső- és középvezetői
• Nem pénzügyi vállalatok pénzügyi és gazdasági vezetői
• Alapkezelők, vagyonkezelési, prémium- és privátbanki szakemberek
• Fintech, insurtech, wealthtech és más informatikai cégek képviselői
• A fentiek ügyfelei és beszállítói
• ESG-szakértők
• Pénzügyi szabályozók, tanácsadók és jogászok
• A jövő jelenségeivel hivatásszerűen vagy tudományos keretek között foglalkozók számára

 

HVCA - Portfolio Investment Conference 2023

Szeptember 21., Helyszín: Marriott Hotel, Budapest


Az 1991-ban alapított Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) az idén ősszel 2023. szeptember 21-én, immáron 24. alkalommal rendezi meg éves befektetési konferenciáját, amely a legnagyobb és legrangosabb szakmai rendezvénye a hazai VC/PE piacnak. A konferencia egyrészt a közép-és kelet európai kockázati és magántőke szektor legjelentősebb szereplői, befektetői, cégvezetői és üzleti döntéshozói számára teremt fórumot a piaci trendek megosztására, megvitatására, másrészt a legaktuálisabb témákat mutatja be a szektor prominens szereplőivel.


MÉG MOST ÉRDEMES KIHASZNÁLNI AZ EXTRA EARLY BIRD ÉS EARLY BIRD KEDVEZMÉNYES JEGYEKET ÉS A CÉGEK, SZERVEZETEK SZÁMÁRA A CSOPORTOS KEDVEZMÉNYEK IS NAGYON AJÁNLOTTAK, HISZEN TÖBB RÉSZTVEVŐ, TÖBB TUDÁSRA TEHET SZERT ÉS SZAKMAI KAPCSOLATÉPÍTÉSRE IS TÖBB A LEHETŐSÉG A KONFERENCIÁKON.


KIEMELT TÉMÁINK


• McKinsey meglátásai a közép-kelet-európai startup- és befektetési környezetről - mi várható a jövőben?
• A venture debt, mint alternatív finanszírozási forma
• Alapok alapja struktúrája - nemzetközi gyakorlat
• Szilágyi Áron, háromszoros Olimpiai Bajnok – Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma
• Startup pitchek a tévéműsorokban - vállalkozók oktatása
• Magyarország legnagyobb tech-exitje belülről, élet az üzlet után: a Stellantis, egy globális autókonglomerátum részévé válva
• HVCA/HunBAN/Startup Hungary: szerepek és kezdeményezések, a budapesti startup ökoszisztémájára gyakorolt kollektív hatás maximalizálása

 

Property Investment Forum 2023

Szeptember 21., Helyszín: Hotel InterContinental Budapest

2023-ban ismét a pesti belvárosban hozzuk az össze a hazai ingatlanszakma legfontosabb szereplőit, és kínálunk mindenki számára egy egész napos, akár a befektetések, a fejlesztések, a finanszírozás, a makrogazdasági folyamatok, a technológia újdonságok, a home office, az üzemeltetés, a retail, a hotel, az e-kereskedelem és logisztika, a lakáspiac, az alternatív termékek, vagy a marketing és a digitalizáció témáiban. Idén se hagyja ki az év eseményét! Találkozzunk újra!


KINEK JAVASOLJUK


Rendezvényünk hasznos ismeretekkel szolgálhat az alábbi területeken dolgozóknak:


• Ingatlanpiaci döntéshozóknak, szakembereknek és vezetőknek
• Fejlesztőknek
• Finanszírozóknak, bankoknak
• Építőipari szereplőknek
• Intézményi- és magánbefektetőknek
• Irodaház és egyéb ingatlan tulajdonosoknak
• Tanácsadóknak
• FM, PM, AM szegmens képviselőinek
• Ügyvédeknek, jogászoknak, értékbecslőknek
• Önkormányzati vezetőknek
• és azoknak, akik szeretnék bővíteni kapcsolati hálójukat, keresik az üzleti networking lehetőségeket

 

Energy Investment Forum 2023 - A MEKH szakmai támogatásával

Október 5., Helyszín: Marriott Hotel, Budapest


Elképesztő kihívások elé állította Magyarországot az energetikai trilemma 2022-ben, és ez nem lesz másként 2023-ban sem, hiszen egyszerre van szükség lehetőleg olcsón, és lehetőleg minél inkább zöld energiára, de közben az ellátásbiztonsági szempontok, azaz a folyamatos rendelkezésre állás is kulcskérdés. Ezen hármas kihívás köré épül a Portfolio 2023 őszi Energy Investment Forum konferenciája, amelyben átfogóan járjuk körbe a háború által indukált orosz fosszilis energiákról való leválás és a diverzifikáció lehetőségeit, az ezekkel párhuzamosan zajló megújuló energiás előretörés, illetve az uniós klímacélok kihívásait, valamint a magyar energiamix várható nagy átalakulásának, az elektrifikáció előretörésének megannyi fontos kérdését.


A komplex témakör jól érzékelteti, hogy ez az egynapos csúcskonferenciánk az energiaszektor minden szereplőjének, így a kormányzati, szabályozási és tanácsadási oldalnak, illetve a termelőknek, a hálózatüzemeltetőknek, az energiakereskedőknek és természetesen a felhasználóknak is abszolút fontos találkozási és tájékozódási lehetőség.


KIEMELT TÉMÁINK


• A háború által okozott turbulens energiapiaci árkörnyezet és az ellátásbiztonság kérdései, a szankciós keretek uniós és magyar energiaellátási lehetőségekre gyakorolt hatásai, a diverzifikáció kérdései
• Az európai gáz- és árampiac kereslet-kínálati, illetve árazási kilátásai - Lesz-e elég gázunk télen és milyen áron? A magyar áramexport és import kérdései a naperőművi boom mellett
• Az őszi-téli új gáz- és áramvásárlási szerződések gyakorlati kérdései: mikor, hogyan és milyen konstrukcióban érdemes gondolkodni?
• A megemelkedett energiaár környezet globális és hazai gazdasági, pénzügyi és versenyképességi következményei
• A magyar energiamix alakulásának átfogó kérdései és az iparfejlesztési stratégia: elektrifikáció és áramimport, paksi és új gázerőművi kapacitások, rugalmasság és okos megoldások, megújuló gázok, hálózati egyensúly, energiatárolás

 


Budapest Economic Forum 2023- Offline + Online

Október 17., Helyszín: Marriott Hotel, Budapest


A Budapest Economic Forum immár hagyományosan a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája, mely tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre 2023. október 17-én. A Budapest Economic Forumon minden szóba kerül, ami aktuálisan igazán foglalkoztatja a gazdasági és pénzügyi szféra képviselőit, évről évre igyekszünk naprakész programot összeállítani.
A konferencián elsősorban hazai vállalati vezetők, profi befektetők, gazdasági és üzleti döntéshozók vesznek részt. A meghívott előadók között pedig a legnevesebb hazai és nemzetközi elemzők, szakértők, közgazdászok, véleményvezérek tűnnek fel évről évre. A vendégek naprakész és hiteles információt kaphatnak az aktuális globális és hazai gazdasági-üzleti folyamatokról, melyek vállalatuk működésére is hatással vannak. Emellett a döntéshozók az esetleges terveikről is beszámolnak, az októberi időpont már ideális lehet a 2024-es kilátások szempontjából, hiszen az év végéhez közeledve egyre inkább a jövőre helyeződik a hangsúly.


KINEK JAVASOLJUK


Rendezvényünk hasznos ismeretekkel szolgálhat az alábbi területeken dolgozóknak:


• Közgazdászoknak
• Elemzőknek
• Portfoliómenedzsereknek, piaci szereplőknek
• Vállalatvezetőknek
• Bankok képviselőinek


Construction Technology & Innovation 2023

Október 18., Helyszín: Marriott Hotel, Budapest


A hazai építőipar elmúlt évtizednyi szárnyalása után eljött a pillanat, amikor már kizárólag a legújabb technológiákkal, a legfrissebb innovációkkal, a legkomplexebb tudással és megoldásokkal felvértezett tervezők és kivitelezők tudnak majd hatékonyan üzemelni és fejlődni. Ezért a Portfolio Csoport rendezvény portfóliójába, az évek óta egyre sikeresebb "Építőipar" konferenciánk mellé, egy új, az iparág legfontosabb technológiai és innovatív tudásait bemutató és a piac szereplőit összehozó új prémium eseményt álmodtunk meg "Construction Technology & Innovation" címmel. Jöjjön velünk az úton és építsük együtt a jövő sikeres hazai építőiparát!

KIEMELT TÉMÁINK


• Új alapokon a BIM
• Előregyártás a hatékonyság szuperfegyvere
• Adatok millió között - Big data és társaik
• A zöld megfelelés szükséges eszközei
• Kinyomtatjuk a világot? - Hol tart a 3D a gyakorlatban?
• Nem kerülhetjük el az építőipar teljes digitalizációját
• Robitizáció és munkavégzést segítő technológiák
• Innováció nem csak a terepen történhet - Humán fejlesztések lehetőségei

 

Banking Technology 2023

November 7., Helyszín: Corinthia Hotel Budapest

Immáron nyolcadik alkalommal rendezzük meg a bankszektor, az IT-szektor és a fintech cégek egyik legfontosabb szellemi műhelyéül szolgáló Banking Technology konferenciánkat, ahol a bankok digitális transzformációjáról, a szektor legfontosabb IT-üzleti és technológiai fejlesztési irányairól van szó.


Az utóbbi időszak legnagyobb technológiai megatrendjévé nőtte ki magát a chatGPT nyomán kirobbanó AI-forradalom, amely a bankszektor működését, fejlesztési irányait és informatikai stratégiai céljait is átformálhatja. Mely banki területek működését transzformálja az AI, hol segíthet a költségcsökkentésben, a hatékonyabb operációban?
A hazai bankok digitális transzformációja mellett a pénzforgalmi trendekről, az AFR 2.0-ról, kiberbiztonsági kérdésekről és az egyre nagyobb problémát jelentő adathalász csalásokról, a hazai fintech szektor innovációiról és a MiCA utáni kriptovilágról is szó lesz a rendezvényen.


KINEK JAVASOLJUK


Rendezvényünk hasznos ismeretekkel szolgálhat az alábbi területeken dolgozóknak:
• Bankok
• IT-beszállítók
• Fintech cégek
• Tanácsadók
• Szabályozók

 

 

Agrárszektor Konferencia 2023

November 29-30., Helyszín: Azúr Hotel Wellness, Siófok


A Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legrangosabb eseménynek számít a hazai agrárszakmai rendezvények sorában. A konferencia egyedülálló módon, kétnapos szakmai programmal tekinti át azokat a legjelentősebb és legaktuálisabb témákat, amelyek meghatározzák az agrárgazdasági szereplők eredményes üzleti tevékenységeit. A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez.


A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak. Emellett a rendezvény széles körű bemutatkozási és piacépítési lehetőséget biztosít az agráriumot kiszolgáló vállalkozások – inputgyártók, integrátorok, gépforgalmazók, finanszírozási szolgáltatók – számára.


KIEMELT TÉMÁINK


• Az állattenyésztési ágazatok piaci és fejlesztési lehetőségei
• Árrobbanás vagy árapály? - A szántóföldi növénytermelés piaci és jövedelmezőségi kilátásai
• A takarmányozás legnagyobb kihívásai: hogyan alkalmazkodjunk a hektikus gazdálkodási körülményekhez?
• A kertészeti termelés rövid és hosszabb távú értékesítési és fejlesztési lehetőségei
• Az élelmiszeripari vállalkozások kitörési esélyei, piaci kihívásai és hatékonyságjavító beruházásai
• Az élelmiszerláncok elvárásai a beszállítókkal szemben - Átalakuló fogyasztói szokások, új trendek az élelmiszer-kereskedelemben
• Az agrárgazdaság legígéretesebb innovációi 2023-ban – Az innovációs termékek és technológiák gyakorlati hasznosításának lehetőségei és tapasztalatai
• Az ökológiai gazdálkodás perspektívái Magyarországon – Szabályozási sajátosságok és támogatások
• A sikeres agrármarketing mesterfogásai – Piacra jutási lehetőségek és népszerűsítési kampányok

 

Property Awards 2023

December 5., Helyszín: Marriott Hotel, Budapest


Idén sem a Property Investment Forum végén, hanem egy külön networking esemény keretein belül adjuk át az év legkülönlegesebb teljesítményeinek, megoldásainak és szereplőinek járó díjakat, melyben idén is a szakma jeles képviselőit összefogó zsűri lesz majd a segítségünkre.


Idén a következő kategóriákban ismerjük el a legkiemelkedőbb hazai teljesítményeket:


• Év PM cége
• Év FM cége
• Év Finanszírozója
• Év Lakóparkja - 100 lakás felett
• Év Lakóparkja - 100 lakás alatt
• Év Irodabérleti Tranzakciója
• Év Raktárbérleti Tranzakciója
• Év Hotelprojektje
• Év Ipariingatlan-fejlesztése
• Év Irodafejlesztése
• Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója - külföld
• Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója - belföld
• Év Ingatlanpiaci Tehetsége (sponsored by Indotek)
• Darida Pál-emlékdíj (founded by Futureal)
• Különdíj
• valamint az Év koncepciója díj


A szakmai konferenciákról bővebb információt a Portfolio Konferenciák oldalán, IDE KATTINTVA talál.