24 éve
piacvezető a Portfolio
1500
résztvevő volt az Agrárszektor 2023-on
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
Naponta 120
cikket biztosan írunk
11
Junior Primánk van
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
500 ezren
követnek a Facebookon
40
elemző írja a Portfolio-t
FŐOLDALHÍREK Kiemelkedő olvasottság a Portfolio Csoport agrárgazdasági hírportáljánál
Portfolio Csoport 2024. szeptember 3. 16:22

Kiemelkedő olvasottság a Portfolio Csoport agrárgazdasági hírportáljánál

Magasabb fokozatra kapcsolt a Portfolio Csoport agrárgazdasági hírportálja, az Agrárszektor. A lap augusztus végétől kiemelkedő olvasottságot produkál.

A TOP40 legolvasottabb magyar hírportál közé került az Agrárszektor. A Portfolio Csoport agrárgazdasági hírportálja a 35. héten (aug. 26-szept. 1. között) heti 512 584 RU-el (valós felhasználók száma) a 38. volt a hazai website sorrendben a Gemius/DKT adatai szerint.

A számokból az is egyértelműen látszik, hogy augusztus 19-től magasabb fokozatra kapcsolt az Agrárszektor, napi és heti statisztikák alapján is Magyarország vezető agrárgazdasági híroldala lett. Átlag napi valós felhasználót tekintve 2024. augusztusában az első számú agrár site volt (átlag napi RU: 76 693).

Folyamatos fejlesztések a háttérben

„Az Agrárszektoron igyekszünk közérthetően bemutatni a teljes agrofood-biznisz komplexitását, éppen ezért nagyon változatos témákkal foglalkozunk. Részben ennek is köszönhető a jó olvasottság, hiszen az olvasók akár a nagyüzemi sertéstenyésztés, akár a kiskertek, vagy az élelmiszerpiacok, fenntarthatóság, természetvédelem iránt érdeklődnek, minden, a szektorhoz kapcsolódó témát megtalálnak nálunk. A gazdasági, szektorális elemzéseink mellett ráadásul rendszeresen közlünk híreket a globális piacról, valamint készítünk interjúkat a szakma legfontosabb képviselőivel, legkiemelkedőbb termelőivel” – értékelte a számokat Braunmüller Lajos, az oldal főszerkesztője.

A szerkesztők a nyár folyamán az extrém időjárás hatásaival is kiemelten foglalkoztak, a hőhullám okozta közvetlen károkon túl azonban a mélyebb okokat, így a klímaváltozás trendjeit és várható kihívásait is bemutatták az olvasóknak. „Világosan látszik, hogy ez a téma nagyon sokakat érint: mindenekelőtt a gazdákat, de áttételesen az agráriumra épülő szolgáltató szektort, a kereskedelmet és végső soron mindannyiunkat” – tette hozzá a főszerkesztő.

Nagy Bálint, az Agrárszektor lapigazgatója úgy látja, hogy már a hivatalos olvasottsági statisztikák is alátámasztják, hogy a szerkesztőség kitartó munkája egyértelműen beérett: „Az elmúlt évek szisztematikus építkezése, a speciális munkamódszerek mellett, a teljes magyar agrárium döntéshozóit segítő tartalmak és szolgáltatások is beváltották a hozzájuk fűzött reményeket" - mondta.

Kiemelkedő olvasottság és szakmai csúcsrendezvény kéz a kézben

December első napjaiban, Siófokon rendezik a Portfolio Csoport Agrárszektor Konferenciáját, ami ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A kétnapos rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat.

A konferencia így a lehető legteljesebb körű tájékoztatást nyújtja az agrárium sorsát döntően befolyásoló folyamatokról, és az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázol a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

Hirdetési lehetőségekért és konferenciatámogatásért keresse a Portfolio Csoport Sales csapatát!