11
Junior Primánk van
10
szerkesztő dolgozik a Pénzcentrumnál
24 éve
piacvezető a Portfolio
Naponta 120
cikket biztosan írunk
140-en
dolgozunk a Portfolio Csoportnál
500 ezren
követnek a Facebookon
40
elemző írja a Portfolio-t
1500
csészényi kávét iszunk meg havonta
Hetente 15X
legalább nyilatkozunk
FŐOLDALHÍREK Podcast stúdióval és napi gazdasági műsorral erősít a Portfolio Csoport
Portfolio Csoport 2022. április 1. 08:48

Podcast stúdióval és napi gazdasági műsorral erősít a Portfolio Csoport

A Portfolio Csoport már az elmúlt egy évben is nagy hangsúlyt fektetett podcastjaira, azonban márciustól új szintre emelte a tartalomgyártást. Létrejött a médiacsoport új stúdiója, a Portfolio Podcast Lab, és egy, a magyar piacon egyedülálló, naponta megjelenő gazdasági-pénzügyi hírháttér podcast-sorozat is elindult.

A Portfolio Podcast Lab célja, hogy a magyar piac elsőszámú tartalomgyártója legyen azokban a pénzügyi-gazdasági témakörökben, amelyekben a médiacsoport hírportáljai évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be. A Portfolio Podcast Lab budapesti stúdiójában gyártja a Portfolio Heti és Extra Podcastjait, a Pénzcentrum műsorait – köztük az Első Yard című üzleti portréműsort –, az Agrárszektor és a HelloVidék audio-tartalmait, valamint a partneri együttműködések keretében készülő műsorokat.

 

Március közepétől egy új, a magyar piacon egyedülálló tartalommal is jelentkeznek: a Portfolio Checklist minden hétköznap elemzi a legfontosabb gazdasági híreket, bemutatja azoknak az összetett folyamatoknak a hátterét, amelyek hatással vannak a pénzügyekre és az üzleti döntésekre. A délutánonként megjelenő adásban minden nap több elemző, szakértő is megszólal.

 

„A napi megjelenésű hírháttér-podcast újdonságnak számít a magyar piacon, gyártása komoly erőforrásokat és szakmai ismereteket igényel, de egyértelműen látszik, hogy valós igény mutatkozik a napi audio-tartalmak iránt. Célunk, hogy a Portfolio magas szakmai színvonalú tartalmai még több felületen elérhetőek legyenek, így szélesítve olvasóink, felhasználóink, tartalomfogyasztóink körét, és így kínálva új megjelenési lehetőségeket partnereink számára” – mondta el Bán Zoltán, a Portfolio Csoport vezérigazgatója.

A médiacsoport podcast-tartalmai elérhetők a legfontosabb streaming-felületeken: a Spotify-on, az Apple Podcasten illetve a YouTube-on is. Az érdeklődést jól mutatja, hogy a nagyobb platformokon – például a Spotify-on és az Apple Podcasten – április elején a Portfolio és a Portfolio Checklist csatornája is a TOP10 magyar podcast-csatorna között szerepel.

 
Hirdetési lehetőségekért keresse a Portfolio Sales csapatát!